INFECTIES ZONDER GRENZEN

Tygerberg en Tafelberg

TvI - jaargang 17, nummer 6, december 2022

drs. B. Hafkamp

In de rubriek Infecties zonder Grenzen delen specialisten, die in het buitenland werkzaam zijn op het gebied van infectieziekten, hun werkervaringen met de lezers van het TvI. In deze editie: Bram Hafkamp, hij heeft als fellow infectieziekten gewerkt in het Tygerberg Hospital in Kaapstad, Zuid-Afrika.
Het is december 2021. Als we in een volgepropte oude taxi richting ons verblijf voor de komende vijf maanden rijden is het eerste wat ik zie opdoemen de machtige Tafelberg. Grote witte wolken rollen met een rotvaart van het plateau en lijken de City Bowl van de stad te verzwelgen. Dit iconische beeld zal de volgende vijf maanden steeds opdoemen op de weg terug van mijn werk in het Tygerberg Hospital in Kaapstad.

(TIJDSCHR INFECT 2022;17(6):242–3)

Lees verder

‘For the benefit of humanity’

TvI - jaargang 17, nummer 5, oktober 2022

A.N. Spaan MD PhD

In de rubriek Infecties zonder Grenzen delen specialisten, die in het buitenland werkzaam zijn op het gebied van infectieziekten, hun werkervaringen met de lezers van het TvI. In deze editie: András Spaan, hij heeft fundamenteel onderzoek gedaan aan The Rockefeller University in New York, Verenigde Staten.

(TIJDSCHR INFECT 2022;17(4):199–200)

 

Lees verder

Lab-rondje Paramaribo

TvI - 2022, nummer 4, september 2022

dr. B.M. de Jongh , dr. E.P.F. IJzerman , drs. J.C. Sinnige , dr. J.F.L. Weel , P.H.J. van Keulen , dr. P.M. Schneeberger

In de rubriek Infecties zonder Grenzen delen specialisten, die in het buitenland werkzaam zijn op het gebied van infectieziekten, hun werkervaringen met de lezers van het TvI. In deze editie: een bijdrage vanuit het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Suriname.

(TIJDSCHR INFECT 2022;17(4):159–60)

Lees verder

Werken als arts in Londen

TvI - jaargang 17, nummer 3, juni 2022

dr. L.M. Vos

In de rubriek Infecties zonder Grenzen delen specialisten, die in het buitenland werkzaam zijn op het gebied van infectieziekten, hun werkervaringen met de lezers van het TvI. In deze editie: Laura Vos, werkzaam in het Royal Free Hospital in Londen, Verenigd Koninkrijk.

(TIJDSCHR INFECT 2022;17(3):122–3)

Lees verder

Een carrière als arts-onderzoeker in de tropen

TvI - volume 17, nummer 2, april 2022

prof. dr. A.M. Dondorp

(TIJDSCHR INFECT 2022;17(2):78–9)

In de rubriek Infecties zonder Grenzen delen specialisten, die in het buitenland werkzaam zijn op het gebied van infectieziekten, hun werkervaringen met de lezers van het TvI. In deze editie: Arjen Dondorp, werkzaam bij de Mahidol Oxford Tropical Medicine Research Unit aan Mahidol University in Bangkok, Thailand.

Lees verder

Infectieziekten op de kinder-IC in Zuid-Afrika

TvI - jaargang 17, nummer 1, maart 2022

drs. R. de Roo

In de rubriek Infecties zonder Grenzen delen specialisten, die in het buitenland werkzaam zijn op het gebied van infectieziekten, hun werkervaringen met de lezers van het TvI. In deze editie: Ravi de Roo. Zij heeft voor een verdiepingsstage gewerkt in Kaapstad, Zuid-Afrika.

(TIJDSCHR INFECT 2022;17(1):37–8)

Lees verder

Vluchtelingenzorg in Griekenland

TvI - jaargang 16, nummer 6, december 2021

dr. S.E. van Roeden

In de rubriek Infecties zonder Grenzen delen specialisten, die in het buitenland werkzaam zijn op het gebied van infectieziekten, hun werkervaringen met de lezers van het TvI. In deze editie: Sonja van Roeden, zij liep in 2020 een stage vluchtelingenzorg aan de Griekse grens.

(TIJDSCHR INFECT 2021;16(6):236–7)

Lees verder
X