Zuiderzee Klassieker: sponsorfietstocht zamelt geld in voor spijsverteringsziekten

augustus 2021 In Actie Willem van Altena
Dutch bike steer with typical Dutch polder dikes background.

Op zaterdag 25 september staat de tiende editie van de Zuiderzee Klassieker op de agenda. Ieder jaar klimmen er honderden fietsliefhebbers, patiënten, artsen, familieleden en vrienden samen in de pedalen voor deze speciale dag. Er wordt geld ingezameld voor het onderzoek naar spijsverteringsziekten.

Mensen kunnen zich als individuele fietser inschrijven of als team. Wie niet mee kan of wil fietsen kan de actie ook ondersteunen door te doneren. De start/finish van alle vier de routes is wielervereniging Eemland te Amersfoort. Het evenement wordt georganiseerd volgens de richtlijnen opgesteld door het RIVM en NOC NSF omtrent COVID-19.

Routes

Net als voorgaande jaren zijn er dit jaar 4 afstanden om uit te kiezen; 50, 80, 120 en 180 kilometer. De routes zullen lopen langs mooie natuurgebieden en natuurlijk langs de vroegere Zuiderzee. Onderweg zullen er rustpunten en toiletten aanwezig zijn. De routes zijn ten opzichte van voorgaande jaren iets aangepast door de vernieuwde start- en finishlocatie. De routes vertrekken allemaal uit Amersfoort en voeren langs de oevers van het Veluwemeer. Plaatsen die onder meer aangedaan worden zijn Bunschoten, Spakenburg, Harderwijk, Elburg en Epe. De echte kilometervreters kunnen zelfs helemaal doortrappen tot aan Kampen.

Inschrijven

Ga naar de website van de Zuiderzee Klassieker en schrijf je in